Jag har varit ute några nätter nu och tittat på meteorregnet när vi passerade igen Perseiderna. I snitt såg jag väl c:a 1 stjärnfall per minut, de flesta är små eller medelstora, men jag såg tre riktigt rejäla varav jag hade turen att få ett på bild.

En av nätterna var grabben med och tittade, han ligger och skådar på liggunderlaget i nerkant av bild. Det är alltså inte solen som syns på bilden utan månen, som gick upp strax före kl. 24. Det är inte optimalt att titta på stjärnor när månen har gått upp men i det här fallet var det ju inget att göra åt
Här hade jag turen att få med ett av de kraftigare stjärnfallen under de båda nätterna jag var ute. Bilden är tagen med ett 10 mm supervidvinkelobjektiv, motsvarande 15 mm på DX-format. Obeskuren bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *