Nja, riktigt så dramatiskt är det kanske inte, att vi har grillat en fladdermus i stället för korv. Men när vi i går kväll åkte ut för att grilla ute i skogen så råkade vi ut för något som vi inte varit med om förut.

Fladdermöss ser vi nästan alltid i skymningen och på natten när vi är ute och grillar vid någon sjö under sommarhalvåret. Ibland är de ganska närgångna och flyger förbi i skenet av elden på bara någon meters avstånd.

Men igår kväll träffade vi på två fladdermöss som var ute och jagade strax innan solen gått ner. Vi hade just börjat samla in upptändningsved när de kom på besök. De flög förbi några gånger, och sedan flög en av dem upp och satte sig på en tallstam några meter ifrån oss. Hon satt snällt och vilade i några minuter så vi kunde fota henne, innan hon flög iväg på nya äventyr.

Här kommer en av fladdermössen och seglar förbi strax bredvid där vi håller på att göra upp eld.

 

Det här är inte två fladdermöss utan en av dem med sin egen spegelbild i vattenytan.
Här sitter fladdermusen på en tallstam och vilar en stund. Jag är ingen expert på fladdermöss men jag gissar att det är en vattenfladdermus med tanke på miljön och var den jagar insekter.
Det var en fin kväll för grillning; helt stilla utan en krusning på vattenytan. Storlommarna konverserade hela kvällen ute i viken tills vi åkte hem framåt 23-tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *