Jag har under senaste veckan varit ute och fotat en del, både tidiga soluppgångsmorgnar och sena skymningskvällar, men även mitt på dagen vid några tillfällen. Många naturfotografer brukar ju säga att det är morgnarna och kvällarna som gäller, mittpådagen-ljuset ska man undvika. Det stämmer nog oftast när det gäller landskapsfotografering, men fotar man insekter och vissa andra djur så får man hålla till godo med ljuset mitt på dagen. Fjärilar och ormar t.ex. är värmeälskande djur som sällan är aktiva i gryningen.

Här kommer ett axplock av djurbilder från veckan som gått.

2016-05-05 Morgonfoto från Gusum och hemåt över skogen 08
Soluppgång. En fasantupp kommer spatserande, på väg från ett fält till ett annat. Den som skapade fasantuppen måste ha haft tanken att försöka bräcka påfågeln i fråga om utsmyckning. Det går ju inte att jämföra fjäderprakten med en gråsparv, precis…
2016-05-05 Morgonfoto från Gusum och hemåt över skogen 24
Soluppgång. En liten harpalt står i stum beundran inför den vackra soluppgången, vars ljus smeker över den nyharvade åkern.
2016-05-06 Fototur till Gumhems skeppssättning 45
Mitt på dagen. En annan hare sitter i ett hav av maskrosor, där miljoner små gula solar lyser i åkerns grönska.
2016-05-06 Fototur till Gumhems skeppssättning 58
Mitt på dagen. En ormvråk har fattat posto på en stubbe ute på ett hygge. Vad kan det finnas för matnyttigt här?
2016-05-06 Fototur till Gumhems skeppssättning 43
Mitt på dagen. Kanske är det den här reptilen hon spanat in. En vackert färgad huggorm ligger bland de torra ekfjolårslöven och solar, men han är väldigt vaksam på fotografens förehavanden.
2016-05-02 Älgko vid Gusumgölen 02
Skymning. En älgko traskar omkring i gölkanten och äter vattenväxter, omedveten om att jag smugit fram på andra sidan och fotar henne tvärs över gölen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *