I går kväll var jag ute en runda med bilen och tittade efter djur. Det var inte så mycket djur ute, men vid en mindre åker bredvid vägen stod en flock dovhjortar, vilket inte var så upphetsande, det finns gott om dovhjortar häromkring. Men hitom flocken, på ganska nära håll, gick en grov vildsvinsgalt. Jag bromsade in och slet upp kameran. Men då började galten springa framför bilen och hoppade över vägen bara 20-25 meter framför. Jag försökte fota genom vindrutan, fick in honom bra i sökaren och tryckte av. Jag tryckte så det nästan gick hål i kamerachassit men inget hände. Det blev för dålig kontrast att fota genom vindrutan så autofokusen fick inget fäste, och därmed blev det heller ingen bild. Jag grämde mig hela kvällen över de missade bilderna på galten.

Så i morse gick jag upp kl. 04 och åkte iväg en knapp timme senare för att se om galten skulle vara ute på samma åker på morgonen. När jag kom dit var dovhjortarna där igen men tyvärr ingen galt. Däremot fick jag lite bilder på en räv som lite obeslutsamt sprang fram och tillbaka på vägen i gryningsljuset.

2016-05-01 Räv på väg med sork i munnen
Jag trodde först att räven var lite andfådd eftersom den sprang omkring med öppen mun. Men så upptäckte jag att den bar omkring på något som den hade i munnen. Zoomar man in bilderna så ser man att det sticker ut en långsmal svans och ett ben ur ena mungipan på räven, även om det inte syns så tydligt på den här bilden. Det är med stor sannolikhet en nyfångad sork den bär omkring på.

En reaktion på “Grisen som blev en räv”

 1. Hejsan!
  Magnus Fäldt från Kamda.se här.
  Skickar en förfrågan för att se om du är intresserad av samarbete.
  Jag är i behov av tester samt artiklar till ex. kamerafilter.se reflexskarm.se mm
  Om du är intresserad att testa nya fotoprylar, skriva artiklar så hör av dig.

  Ha en bra dag!
  Vänligen Magnus

  http://blogg.sylvansfoto.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *