2015-01-18 Skogsvandring med trädalg och ufo 20

 

 

 

 

 

 

 

 

Hustrun och jag var ute och gick en sväng i skogen i eftermiddags. Det drog ut på tiden så det började skymma på innan vi närmade oss platsen där vi parkerat bilen. Plötsligt hörde vi ett brusande eller knastrande ljud (svårbeskrivligt) uppifrån luften och när vi tittar upp ser vi två föremål som faller ner från rymden med hög hastighet. Utan att veta vad det är så sliter jag upp kameran, snurrar till på ISO-vredet så långt jag kan (blev 25 600 ISO) för att få en godtagbar exponeringstid i skymningen, och tar en bild. Omedelbart efteråt hör vi ett dån bakom skogen och en enorm vattenkaskad slår upp över trädtopparna. Sedan blir allting tyst, förutom skvalandet av vattnet som rinner i floder överallt i skogen.

Min fru och jag tittar på varann: vad var det som hände??? Var det två meteoriter som slog ner i sjön bakom skogen? Men dom borde ju ha rört sig mycket fortare. Eller var det två UFO som landade, ett moderskepp och en satellitfarkost, de var helt klart olika i storlek, vad vi kunde se. Vi fattade ingenting.

Det enda som visade att vi inte hade drömt alltihop var att vi var genomsura av regnet som följde på vattenkaskaden. Och så hade jag ju bilden, förstås. Spänningen var olidlig när jag tryckte på displayknappen för att se om jag lyckats fånga farkosterna på bild. Tack och lov, bilden satt! Och den var ovanligt skarp också, knappast någon rörelseoskärpa alls, tack vare det höga ISO-talet. Ni ser bilden själva härovan. Vad är det jag har fångat på bild?

2015-01-18 Skogsvandring med trädalg och ufo 20b

 

 

 

 

 

 

 

 

Om nu någon kommer och påstår att jag bara vänt bilden om och att den egentligen bara föreställer två stenar i vattnet med skogen speglande i bakgrunden, så tro inte på honom eller henne. Det säger dom säkert bara av avundsjuka för att dom själva inte lyckats fånga en sådan fantastisk händelse på bild…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *