Min fru hörde på radion igår att det skulle bli eldningsförbud här i kommunen och länet pga. att det är ganska torrt ute i markerna nu. Det var inga roliga nyheter eftersom vi hade tänkt att åka ut och grilla någonstans i skogen i helgen. Men när hon kollade upp det så visade det sig att det skulle börja gälla först vid midnatt, så vi hade gårdagens kväll fram till kl. 24 på oss

Sagt och gjort, vi åkte ut kl. 19 till en helt ny plats som jag upptäckte för några månader sedan när jag var ute och vandrade. Platsen ligger vid en sjövik med solnedgång ut över sjön och har ett berg med plana ytor där man kan ligga bredvid elden. Ingen har eldat där förut så vi fick ägna en stund åt att plocka ihop stenar att ha under och runt elden. Det var en fin och vindstilla kväll med praktiskt taget inga mygg så vi stannade nästan 4 timmar.

2015-08-14 Grillutflykt till Tjursbosjön 03
Efter att vi burit fram stenar i en kvart uppifrån skogen så har nu Jonathan tänt upp elden, samtidigt som solen är på väg ner bakom skogen på andra sidan sjön.
2015-08-14 Grillutflykt till Tjursbosjön 08
Platsen ligger vackert vid en smal vik till en sjö. Min fru har varit uppe i skogen och letat svamp och blåbär, men med ganska magert resultat. Nu inväntar vi bara att elden ska brinna ner så vi kan börja grilla.
2015-08-14 Grillutflykt till Tjursbosjön 12
Nu är det äntligen finfin grillglöd så nu åker korven fram och sedan kommer efterrätten med chokladbananer i folie.
2015-08-14 Grillutflykt till Tjursbosjön 14
Skymningen sänker sig och utifrån sjön hör vi lommarna ropa till varandra.
2015-08-14 Grillutflykt till Tjursbosjön 16
Som urtidsskuggor mot natthimlen flyger ett tranpar förbi. De annonserade sin ankomst långt i förväg genom ett ivrigt trumpetande.
2015-08-14 Grillutflykt till Tjursbosjön 18
Efter grillningen har vi tänt upp elden igen och ligger nu och småslumrar medan vi lyssnar på eldens knastrande och en kattuggla som hoar uppe i skogen. Vid klockan 23 har elden brunnit ut och vi plockar ihop våra pinaler, släcker glöden efter oss och traskar iväg genom skogen till platsen där vi har bilen parkerad. Om en timma är det eldningsförbud…..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *