Idag kom det förväntade snöovädret som meteorologerna varnat för. Det har visserligen blåst rejält men snön som kom var väldigt finkornig, så trots att det snöat nästan hela dagen så blev det bara c:a 10 cm på marken.

Jag tog med mig lite fika i ryggsäcken och gick iväg strax efter lunchtid, när jag kom hem hade det blivit mörkt.. Här följer lite bilder som jag tog. Eftersom snön var så finkornig så syns den oftast inte på bilderna.

2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-28
Så här ser det ut i skogen efter helgens myckna regnande och snöande, vattensjukt överallt. Nu har väl kommunens sjöar som sinat sedan i somras fått ett rejält vattentillskott.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-30
Bäckar som varit helt uttorkade sjuder nu av liv, det rinner så mycket vatten att de svämmar över alla breddar.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-02
Höst och vinter möts i samma bild.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-24
Ett ensamt höstlöv ligger på snön, det ser nästan ut att sväva fritt ovanför den ljusa bakgrunden.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-25
Någon har hängt upp en doftgran mitt ute i skogen.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-19
Det syns väldigt klart varifrån vinden kommer, tallstammarna är täckta med snö på ena sidan men rena på den andra.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-22
En panoreringslek med samma trädstammar som på förra bilden.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-14
Utsikt över sjön. Just nu snöar det inte så mycket men man ser ljusa fält borta vid horisonten som visar att det är mer på gång.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-11
Jag skrämmer upp en kronhjort som nyfiket tittar fram på mig bakom en snöig gran.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-32
När det blir fikadax tar jag vindskydd bakom en stor sten i en dalsänka där det inte blåser så mycket. Varm choklad och äggmackor smakar gott i det bistra vädret.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-37
De här tunna granspirorna trodde jag skulle gå av i blåsten, men de höll faktiskt, åtminstone så länge jag såg dem. Men på andra ställen i skogen såg jag träd som gått ned.
2016-11-06-skogsvandring-i-snofall-38
Dagens kameror är fantastiska. På hemvägen, i mörkret, stötte jag på de här båda rådjuren. Det var så mörkt att jag knappt kunde se dem i sökaren på kameran. Jag vred upp ISO:n till 6 400, körde på full glugg och fick en exponeringstid på 1/6 sek. Tack vare stabilisatorn i objektivet så kunde jag få ett par skarpa bilder av de c:a 10 jag hann ta innan de lugnt travade in i skogen. Jag har ljusat upp bilden lite i Photoshop efteråt, i verkligheten var det mycket mörkare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *