Som jag tidigare nämnt på den här bloggsidan så är jag ingen blomexpert, långt därifrån, jag är mer intresserad av djuren ute i naturen. Men det hindrar ju inte att jag kan dra iväg några mil för att fota en rar orkidé när jag får ett tips.

För några veckor sedan berättade en bekant att hon visste om en växtplats för den sällsynta orkidén purpurknipprot, i närheten av där hon bor. Den skulle förmodligen snart blomma så jag bad henne återkomma när det var dags. Igår hade jag ett sms på telefonen att nu var tiden inne. När vi kom dit nu idag visade det sig att det var hela 11 individer som blommade på samma ställe.

Purpurknipproten är sällsynt, dock inte extremt sällsynt, trots att den saknas i några av mina blomböcker. Det finns några tidigare fynd i min kommun, enligt Artportalen, men det är inte många. Här nedan kan ni se några av bilderna jag tog på dem. Tack Marie för tipset om växtplatsen.
2015-07-17 Purpurknipprot 01
2015-07-17 Purpurknipprot 09
2015-07-17 Purpurknipprot 14
2015-07-17 Purpurknipprot 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *