Efter att det har varit eldningsförbud en längre tid så upphävdes det äntligen av kommunen i början av veckan. Familjen bestämde omgående att vi skulle tillbringa fredagskvällen vid en grilleld någonstans ute i skogen. Vi valde en göl där vi eldat flera gånger förr och där vi brukar få påhälsning av en fladdermus.

Vid 19-tiden gav vi oss iväg och någon timme senare var vi på plats och kunde göra upp eld. Eldplatsen ligger visserligen bredvid en liten bergssida men vi har genom åren inte sett att den tagit någon skada, om man bara undviker att slå vatten på själva bergssidan när man släcker.

Fladdermusen gjorde oss inte besvikna igår kväll heller, även om hon nästan var väl närgången den här gången. I skymningen låg jag ner på mitt liggunderlag bredvid elden, medan min fru och grabben satt upp, knappt två meter från varann. Plötsligt svischade fladdermusen förbi oss, knappt en meter ovanför mitt ansikte och mittemellan min fru och grabben. Det vill till att ekolokaliseringen fungerar som den ska när hon kommer så nära i full fart! Hon återkom sedan flera gånger under kvällen men inte fullt så nära.

Anna provade att grilla Grilloumiost med omlindad bacon, det var faktiskt riktigt gott.
Anna provade att grilla Grilloumiost med omlindad bacon, det var faktiskt riktigt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *