Var ute och gick en tur mitt på dagen, gick bl.a. förbi en av mina favoritgölar inne i skogen som brukar härbärgera diverse olika sjöfåglar. Där fanns naturligtvis både gräsänder och knipor men även ett sångsvanspar. När jag började avlägsna mig från gölen så upptäckte en av sångsvanarna mig och blev tydligen lite nyfiken på vad jag var för konstig varelse. Han kom trampande i full fart mot mig och stannade c:a 15 meter ifrån stranden. Där låg han och studerade mig en god stund innan han sakta vände tillbaka till sin partner.

Sångsvanen kommer simmande rakt emot mig för att kolla upp vem jag är. Det är motljus så svanen simmar i ett effektfullt svart vatten från skogens skugga på andra stranden. Jag fick underexponera 1 1/3 steg för att få rätt exponering på svanen.
Här har han bromsat upp och lagt bredsidan till. I normala fall brukar inte sångsvanar vara så här nyfikna, men han kanske tyckte att jag såg lite rolig ut, jag hade ju omaka byxor och jacka.
Den här skönheten måste jag också få visa. Kanske inte lika stilig som en snövit sångsvan, men förmodligen en attraktiv partner nu när paddornas parningssäsong är i gång. Av storleken att döma tror jag det är en hane, honorna är oftast betydligt större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *