Jag gick upp 04.30 i morse, åkte ut en timme senare, c:a en halvtimma före soluppgången. Åkte en runda på 9 mil och såg massor av djur. Jag fotade älg, rådjur, kronhjort, dovhjort, vildsvin, räv och hare. Det var i princip bara en grävling som jag saknade. Det blev inte några speciellt vackra bilder precis, men här nedan följer några av dem.

Det här vildsvinet är fotat i gryningen, innan solen stigit upp, på en ganska mörk plats. Så trots att jag låg på 6 400 ISO och full glugg så blev exponeringstiden inte bättre än 1/320-dels sekund, vilket inte räckte för ett springande vildsvin med ett motsvarande 900-milimeters objektiv, det blev inte riktigt skarpt.
Den här kronhjortshinden kom från höger så jag lät henne naturligtvis få företräde över vägen.
Den här råbocken har fejat hornen färdigt, och har nu påbörjat pälsbytet som oftast börjar på huvudet.
Den här bocken däremot har hela basthuden kvar på hornen. Dessutom har han bara ett och ett halvt horn.
Strax efter att jag tagit bilden på den här unge älgtjuren så hoppar han nästan rakt upp i luften och tar sedan ett skutt baklänges. Jag fattar först ingenting, men upptäcker sedan en hare som springer i bakgrunden med full fart bort mot skogen. Han måste ha sprungit förbi bara någon meter framför älgtjuren, och det var det som fick tjuren att förskrämt hoppa bakåt.
Att fota flygande sångsvanar mot en mörk bakgrund innebär nästan alltid att svanen blir utfrätt, dvs. alldeles kritvit. Men här förutsåg jag att svanen skulle lyfta och flyga förbi den här mörka granskogen så jag ställde om kameran på underexponering i förväg, så när svanen lyfte och flög framför skogen så blev den rätt exponerad. Även skogen blev ju då underexponerad men den kunde jag lyfta upp i Photoshop efteråt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *