Just nu är det barnkammartider i naturen. Både däggdjur och fåglar är på gång att få ungar, eller har redan fått. Jag fick ett tips av arbetskamraten Benny att han hade hornuggleungar på sin tomt, och en sådan invit kunde jag naturligtvis inte motstå. Jag åkte dit, och mycket riktigt, där fanns en hornuggla med tre ungar spridda i olika träd. De satt inte speciellt bra till ur fotografisk synvinkel, men det var bara att gilla läget, de visade ingen ansats till att vilja flytta på sig under den timma jag var där.

2016-05-30 Hornuggla, vuxen
Den vuxna hornugglan satt mest och sov hela tiden, det är slitsamt att jaga mat åt tre hungriga ungar. Jag provade att härma henne, första gången reagerade hon direkt och tittade mig i ögonen. Men eftersom hon såg att jag inte var någon konkurrent så lyckades jag inte få någon reaktion hos henne när jag fortsatte härma. Däremot så svarade en av ungarna.
En av ungarna satt fotograferingsbar på en gren i ganska tätt lövverk. Jag manövrerade så att jag precis fick honom fri i en liten öppning mellan grenarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *