-På söndag kommer vårvärmen, basunerade man ut i veckan, både i tidningar och andra media. Det skulle bli 15° (plusgrader, är bäst att tillägga, så här i början av mars skulle det ju faktiskt kunna vara 15 minusgrader också). Så vi i familjen bestämde tidigt att vi skulle ut och gå en sväng i vårvärmen, frågan var bara var vi skulle gå.

Att studera topografiska kartor hör till livets fåtaliga glädjeämnen. Det är faktiskt ett nöje att detaljstudera kartor för att hitta vandringsleder, stigar och små svarta skogsvägar, och så gärna en sjö eller en göl på passande avstånd från starten där man kan laga middag eller bara fika. Eftersom vi bara har en bil numera så måste vandringen läggas upp som en slinga som kommer tillbaka till utgångspunkten. När vi hade två bilar kunde vi ställa ut bilarna och gå mellan dem, det var mycket enklare.

Jag hittade en lämplig slinga vi kunde gå mellan Misterhult och Östersjön. Vi gick c:a en halv mil söderut på Ostkustleden, sedan vände vi och gick på olika skogsvägar norrut tillbaka till bilen. Det var ett perfekt vandringsväder, lagom varmt, men kanske lite blåsigt på öppna ytor. Vi var ute knappt 4 timmar, varav en timma gick åt till matuppehåll.

Eftersom vi vandrar i närheten av kusten så är det ofta ett småkuperat bergslandskap vi går i med mestadels gles tallskog.
Eftersom vi vandrar i närheten av kusten så är terrängen mestadels småkuperat bergig, och leden följer ofta olika bergryggar.
Ibland är det svårt att se skogen för alla träd som är i vägen.... Här växte ungbjörkarna tätt.
Ibland är det svårt att se skogen för alla träd som är i vägen…. Här växte ungbjörkarna tätt.
Vi går förbi flera stenbrott där man bl.a. bröt sten på 1940-talet som skeppades till Tyskland för att bygga Hitlers tänkta segermonument.
Vi går förbi flera stenbrott där man bröt sten på 1940-talet som bl.a. skeppades till Tyskland för att bygga Hitlers tänkta segermonument.
Vi stannar och lagar mat vid ett stenbrott som vattenfyllts och numera liknar en mindre sjö. Idag testar vi tre olika frystorkade rätter av märket Travellunch (f.d. Wildlife). Det visar sig att vi tycker helt olika om rätterna så vi kan, efter en första provsmakning, dela upp rätterna mellan oss utan att bli osams.
Vi stannar och lagar mat vid ett stenbrott som vattenfyllts och numera liknar en mindre sjö. Idag jämför vi tre olika frystorkade rätter av märket Travellunch (f.d. Wildlife). Det visar sig att vi tycker helt olika om rätterna så vi kan, efter en första provsmakning, dela upp rätterna mellan oss utan att bli osams.
Vi får sällskap av tre unga havsörnar som flyger förbi. Säkert är det vår gourmetmat de vill åt, enligt en nyligen publicerat undersökning är frystorkad påsmat deras absoluta favoritföda....
Vi får sällskap av tre unga havsörnar som flyger förbi. Säkert är det vår gourmetmat de vill åt, enligt en nyligen publicerad undersökning är frystorkad påsmat deras absoluta favoritföda….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *