Eftersom vi bor i skogskanten så har vi i princip rådjursbesök varje dag. Ibland kommer de och äter av fågelmaten vi lägger ut, ibland korsar de bara tomten på väg någon annan stans. Och ibland ligger de och vilar på gräsmattan eller t.o.m. på uppfarten till huset, vilket gjorde att jag var tvungen att skrämma iväg dem en gång när jag kom hem och skulle parkera bilen vid huset.

Men nu har en av dem gått in i den sista vilan. Jag hittade i morse en ung bock liggande på gräsmattan nedanför en stenmur bredvid tomten. Han låg i en väldigt onaturlig ställning vilket får mig att tro att han på något sätt brutit nacken när han hoppade ner för stenmuren. Om han på något vis halkat och landat på huvudet vet jag inte, men död var han, utan synliga skador utanpå kroppen.

Här, nedanför stenmuren, hittade jag bocken i morse.
Huvudet är vridet mer än 180° och ryggen ligger ovanpå huvudet.
Jag tycker det ser ut som om han brutit nacken, men jag vet inte säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *