Jag har tidigare berättat om hur mycket djur jag hittar i och i anslutning till mina vedtravar på tomten. Trädofterna från nyupplagd ved drar till sig diverse insekter, och gamla vedtravar hyser diverse olika hyresgäster. Under veckan som gått har jag flyttat in torr ved under tak och då plockat ner ett antal vedtravar. I förrgår träffade jag på en snok som låg inne i vedtraven, på näst högsta våningen. När jag tog bort vedträna ovanför och upptäckte honom så ringlade han ner några våningar och la sig där. Eftersom jag plockade ner hela traven så träffade vi på varann flera gånger under kvällen, för han flyttade bara ner några våningsplan varje gång. Till sist försvann han när jag burit bort de sista vedträna.

Idag skulle jag bära undan den sista torra vedtraven som jag hade ute. Tror ni inte att samma historia upprepade sig, han hade bara bytt vedtrave när jag avhyste honom i förrgår. Nu hämtade jag kameran och tog några bilder på honom, skulle han fortsätta att bo i mina vedtravar utan att betala hyra så kommer jag förmodligen att polisanmäla honom, jag har ju bildbevis på den brottsliga gärningen.

2016-05-14 Ung snok i vedtrave 17
Han ringlar ihop sig till en kringla och hoppas att jag inte ska upptäcka honom, men så där brukar inte vanliga vedträn se ut.
2016-05-14 Ung snok i vedtrave 10
Han pejlar in vilka dofter jag avger och kommer omgående underfund med att det är samma otrevliga kille som vräkte honom från den andra vedtraven i förrgår kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *