Vi bestämde oss i familjen för att gå en tur på en vandringsled idag, det var behagligt vandringsväder med 17°, mulet och ingen vind att prata om. Valet föll på en av lederna i Gladhammar som vi aldrig gått förut och som är en knapp mil lång.

Något regn skulle det inte bli, enligt meteorologerna, men det kan man ju inte lita på så vi packade med regnkläder för säkerhets skull. Och det var väl tur, för regnet kom ganska omgående när vi kommit iväg. Men det gjorde inte så mycket, att vara ute och vandra i skog och mark är alltid skönt, även i regn.

Vandringsleden gick mestadels på skogsvägar men det fanns även ett avsnitt på stigar i skogen.
En sädesärleunge satt på vägen och såg lite bortkommen ut. Förhoppningsvis fanns föräldrarna i närheten, de var väl bara iväg och fixade lite mat.
Det var inte många fjärilar på vingarna emellan regnskurarna men här har jag hittat en svartribbad vitvingemätare (fast den är mera brun än svart).
Här har Coronabudet om social distansering inte riktigt slagit igenom. Det kommer att bli påfågelögon (heter fjärilen påfågelöga verkligen så i pluralis?) av de här larverna.
Och av den här larven blir det en bastardsvärmare. Exakt vilken art av bastardsvärmarna det kommer att bli törs jag inte specificera, larverna är väldigt lika.
Den här larven har jag ännu inte identifierat, är det någon som vet så får ni gärna höra av er.
Här fikar vi mitt i regnet. Visst är det trevligt med sol och vackert väder, men är man bara rätt klädd så har det sin tjusning att fika även i regn.
Vi passerar flera gamla fina miljöer, med hus och ladugårdar som förmodligen är byggda för flera hundra år sedan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *