I går kväll höll jag en kurs i studiofotografering för en grupp medlemmar i Ankarsrums Fotoklubb. Jag inledde med en timmas genomgång av hur kameror, blixtar och studioblixtar fungerar tillsammans och visade sedan prov på en del enkla ljussättning med 1 – 4 studioaggregat. Därefter var det fritt fram för var och en att testa. Vi hade inte hyrt in någon modell utan var och en i gruppen fick turas om att vara både studiofotograf och fotomodell. Det lockade fram många skratt under kvällen, för ingen var riktigt van vid någon av rollerna.

När jag höll på att montera upp studioutrustningen i den lokal vi använde så var det några ungdomar som nyfiket tittade på. När det var dags att justera in belysningen så bad jag en av tjejerna att sitta modell medan jag gjorde några provfotograferingar. Här nedan ser ni resultatet.

Tjejen var helt oförberedd och satte sig bara rakt upp och ner på stolen jag ställt fram. Jag gav henne några korta instruktioner och sedan tog jag några bilder. Med tanke på de minimala förberedelserna måste jag säga att resultatet blev riktigt bra. Naturligtvis mest beroende på att tjejen är både snygg och söt.
Tjejen var helt oförberedd och satte sig bara rakt upp och ner på stolen jag ställt fram. Jag gav henne några korta instruktioner och sedan tog jag ett par bilder. Med tanke på de minimala förberedelserna måste jag säga att resultatet blev riktigt bra. Naturligtvis mest beroende på att tjejen är både snygg och söt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *