Gick ett par timmar i skogen igår eftermiddag. Det duggregnade hela tiden, men inte värre än att det gick att fotografera. Det blev lite smått och gott på minneskorten, inget uppseendeväckande, men det är alltid skönt att gå i skogen, även när det regnar.

En taltrast sjunger sina ramsor, trots regnet. De ljusa prickarna som syns i bilden är inte smuts på objektivet eller sensorn, det är regndroppar i luften.
En kanadagås går med sina ungar över åkern.
Den här gamla granen har fallit under någon av stormarna. Det är inte så konstigt, rötan från klibbtickorna har kraftigt försvagat stammen.
Det är riktiga dasslock till klibbtickor som sitter på stubben.
Ett av många skogsspa som man kan träffa på vid vandringar i skogen. Här har vildsvinen sitt rekreationsställe med orgier i vattenplask och skrubbningar.
Jag hittade en flock dovhjortar som låg och vilade, även om några var uppe och åt. Jag smög mig fram och lyckades fota några av dem genom en liten öppning i lövverket.
Den här fältharen satt ute på en åker, i ett hav av grässtrån. Det var ganska lätt att få syn på honom med hans avvikande färg i den annars helt gröna omgivningen.
När jag gick lite närmare la han sig ner och låg där och tryckte, i hopp om att jag inte skulle upptäcka honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *