Vi har varit på Öland och gått olika vandringsleder under några dagar, det har blivit runt 15 km per dag i mestadels vackert väder. Inget uppseendeväckande men jag lägger ändå upp några bilder från vandringarna.

Vi gick till Tingstad flisor en av dagarna. Det är två kalkstensflisor som är resta för mycket länge sedan, de finns omnämnda redan på 1300-talet. Här har varit en tingsplats där folk samlats för att avgöra tvister m.m. Flisorna syns vida omkring eftersom de är över 3 meter höga.

 

En annan dag var vi och gick vid Beijershamn och gjorde då en uppstickare till Vickleby ädellövskog där vi hittade den här maffiga vrilen.

 

En fågelmatare var uppsatt vid ett skogsbryn och där samsades både grönfinkar och stenknäckar när det vankades solrosfrön.

 

En fågel som ofta är skygg i skogen är ringduvan men det här exemplaret var ovanligt orädd.

 

Som vanligt var vi och hälsade på hos vattensalamandrarna i deras göl, men det blåste från fel håll så det var svårt att få till några bra bilder eftersom vattenytan ofta var krusig.

 

Och som vanligt fick vi också sällskap av snokarna som håller till vid gölen. Den här vände när den var på väg upp vid våra fötter och simmade tillbaka över gölen i ubåtsläge.

 

Några våradonisar dök upp framför våra fötter så det var bara att böja sig ner och ta några bilder.
Bland våradonisens blad kröp det fram en riddarskinnbagge som jag lyckades få på bild innan den försvann in i grönskan igen.

 

Och naturligtvis blev det några motljusbilder på håriga blommor också, här en fältsippa.

 

Och orkidéer i motljus är ju också svårt att motstå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *