Åkte ut och satt mig vid några betesmarker i ett lugnt område i skogen nu i kväll. Har aldrig suttit där i september förut men jag har sett kronhjortar i området och jag tyckte att platsen borde vara perfekt för kronhjortar att samlas på.

Jag kom dit 18.55 och redan efter 10 minuter hörde jag en hjort börja öva upp stämman inifrån skogen. Sedan kom en hind försiktigt ut på öppningen och fem minuter senare kom hjorten. Jag hann både filma och fotografera dem i c:a 15 minuter innan de försvann ur sikte bakom ett bevuxet stenröse. Jag väntade en god stund på att de skulle komma fram på andra sidan men det dröjde. Nu var det så pass skumt att det knappast gick att fota längre, jag hade legat på 6 400 ISO och 1/15 sek. innan, men nu kom mörkret fort. Så jag packade försiktigt ihop och lyckades göra sorti utan att hjortarna märkte mig. Det känns alltid skönt när man har fotat djur om man kan dra sig tillbaka utan att de ens har märkt att man varit där.

2015-09-15 Kronhjort 14-taggare på åker i skymning 22
Pga. tilltagande skymning och långa exponeringstider blev många bilder lite oskarpa. Den här har dock fullt acceptabel skärpa, mycket beroende på att hjorten står helt stilla.
2015-09-15 Kronhjort 14-taggare på åker i skymning 10
När han brölade blev alla bilderna lite lätt oskarpa på huvudet eftersom det inte går att frysa en rörelse när man ligger på 1/15 sekund i exponeringstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *