Det har varit lite klent med naturfotograferingen sista månaden beroende på att andra aktiviteter har tagit nästan all tid. Men i morse vaknade jag klockan 05 och bestämde mig då för att åka iväg en sväng och se om jag kunde hitta några brunstande kronhjortar.

Det första jag träffade på var inte kronhjortar utan en mindre flock vildsvin. Jag hann ta några bilder i det svaga gryningsljuset innan de försvann.
Ute på fälten låg dimman tät, men jag hörde hjortar som brölade. Jag såg skuggfigurer som rörde sig därinne, och lyckades ta några bilder. Jag har i efterskott ökat kontrasten i Photoshop så att djuren framträder tydligare, så här bra syntes de inte i verkligheten. Det var ett elände att få autofokusen att fästa, den ville bara jaga fram och tillbaka i det svaga ljuset och den kontrastfattiga dimman.
Här har jag kommit lite närmare och hjorten går på en plats där dimman inte var så tät.
När jag står och fotar kronhjortarna så hör jag plötsligt tunga vingslag i luften och efter en stund glider fyra sångsvanar ut ur dimman för att gå in för landning på åkern.
Framåt 07-tiden börjar varma färgtoner sprida sig bakom trädtopparna och solen gör entré inne i dimman.
Morgnar med dimma gör att spindelnäten blir synliga tack vare de små vattendropparna som avsätts på de fina spindeltrådarna.
Till sist en röd färgklick inne i skogen. Efter den senaste tidens regnande så finns det numera gott om svamp i markerna. Den här flugsvampen bör man dock inte plocka, dels är den mycket giftig, dels så är den vackrast där den står.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *