Åkte en tur med bilen i kväll och upptäckte en grävling i bortkanten på ett fält. Han rörde sig dock häråt till men plötsligt vek han av och försvann in i gräset bredvid fältet. Jag gjorde en chansning och hoppade ur bilen och gick bort till en liten traktorväg som gick ut till åkern. Precis när jag hunnit fram till vägen så ser jag grävlingen komma lufsande i ena spåret, rakt emot mig. Han (som tydligen var en hon, jag tyckte mig se spenar) sprang förbi mig på bara några meters håll, och jag fick zooma ut telezoomet till max för att få med hela grävlingen i bild. Här kommer några av de 50-tal bilder jag fick på henne när hon sprang förbi.

Här kommer hon i god fart på traktorvägen där jag står vid sidan om. Lägg märke till de rejäla klorna på framtassen.
Hon doftmarkerar då och då vid sidan av vägen.
Här springer hon förbi, bara ett par meter från mina fötter. Det är precis att jag får med hela henne på bild, på flera av bilderna jag tog så har nosen hamnat utanför bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *