Vill man fotografera fullmånen mot en tjusigt blå himmelsbakgrund så har man bara ett fåtal möjligheter under ett år. Och råkar det vara mulet vid dessa tillfällen så får man vackert vänta till nästa år innan man får en ny chans.

Efter att ha kollat när fullmånen skulle gå upp i kväll och jämfört med när solen skulle gå ner, och sedan kontrollerat väderleksrapporten så förstod jag att i kväll fanns det goda chanser att få en guldgul måne mot en djupblå bakgrund.

Så jag drog iväg upp till ett berg med fri sikt mot det väderstreck där månen skulle gå upp, och 10 minuter efter att jag kommit dit så kom fullmånen, punktligt som en kommunal vattenräkning. Jag fick vänta c:a en halvtimma innan den tagit sig upp över dis och moln vid horisonten, sedan var den klar och guldgul, mot en himmelsblå bakgrund, precis som jag ville ha den. Jag tog ett antal foton och kunde sedan nöjd åka hem, kanske det var enda möjligheten i år att få sådana bilder.

Bilden blev som jag ville ha den. Färgerna är inte redigerade, utan de är som de blev, rakt ut ur kameran.

En reaktion på “Fullmåne i perfekta förhållanden”

  1. Det är trots allt något speciellt med månen, precis som du säger är det inte så lätt att få den där ”perfekta” bilden. Oftast blir månen helt utfrätt som en lampa utan struktur på liksom. Den här bilden ska du vara nöjd med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *