Jag är varken svampätare eller svampplockare i någon större utsträckning men det händer ju då och då att jag hittar en del svamp under mina turer i skog och mark. I söndags slog jag nytt rekord med hästlängder när det gäller stolt fjällskivling, jag hittade c:a 300 stycken på samma ställe!

Jag lämnar en liten brasklapp när det gäller artbestämningen, det finns ju flera sorters fjällskivlingar och jag är definitivt ingen svampexpert, men jag tror ändå att det här är den stolta varianten.

I ena änden av svampstället växte de i en häxring som innehöll långt över hundra svampar.
I ena änden av svampstället växte de i en häxring som innehöll långt över hundra svampar.
Vid sidan av häxringen växte de mer oregelbundet
Vid sidan av häxringen växte de mer oregelbundet
Ibland växte de så tätt att det verkligen var trångt om saligheten.
Ibland växte de så tätt att det verkligen var trångt om saligheten.
2014-09-28 Stolt fjällskivling 4
Är det så här svampar hälsar på varann när de träffas?
2014-09-28 Stolt fjällskivling 5
Som sagt, rätta mig om jag har fel, men jag förmodar att det här är stolt fjällskivling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *